Leerorkest in Het Concertgebouw met European Union Youth

Nieuws

Maandag 29 augustus speelden kinderen van het Klein Leerorkest in Het Concertgebouw samen met jonge musici van het European Union Youth Orchestra in aanwezigheid van Prinses Beatrix.

Maandagavond speelde het jeugdorkest van de Europese Unie onder leiding van Bernard Haitink voor een uitverkochte zaal de zevende van Bruckner in de Robeco SummerNights-serie. Tijdens het besloten voorprogramma in aanwezigheid van Prinses Beatrix lieten vijf kinderen van het Klein Leerorkest (Lordina, Stela, Teya, Angelina en Joel) samen met vijf jonge musici van het European Union Youth Orchestra stukken horen van onder meer Beethoven (Ode an die Freude) en Bizet (Carmen, Ouverture).

Het European Union Youth Orchestra viert het 40-jarig bestaan. Het jeugdorkest is in 1976 opgericht ter bevordering van culturele samenwerking, eenheid en vriendschap onder Europese jongeren. Het biedt jonge getalenteerde musici de kans internationale ervaring op te doen in samenwerking met beroemde dirigenten. Het orkest bestaat momenteel uit 140 jongeren tussen de 14 en 24 jaar.

De samenwerking tussen Het Concertgebouw, het European Union Youth Orchestra en het Leerorkest beklemtoont nogmaals dat elk kind zijn talent in muziek kan ontwikkelen als het de kans krijgt. Muziek is immers voor iedereen!

Foto (c) Het Concertgebouw, fotograaf Ronald Knapp

Meer over het European Union Youth Orchestra   of  Het Concertgebouw 

Meer over Klein Leerorkest