Leerorkest ontvangt half miljoen van VriendenLoterij

Leerorkest-oprichter en directeur Marco de Souza heeft maandag een cheque van maar liefst 540.000 euro in ontvangst mogen nemen van de VriendenLoterij in Wereldmuseum Amsterdam!

“Wij willen dat ieder kind de kans krijgt om muziek te leren maken, waarbij het ontwikkelen van sociale vaardigheden een grote rol speelt. We hebben een plan om wat we doen te professionaliseren, daarom zijn we heel blij met deze bijdrage van de VriendenLoterij. Zo kunnen we nog meer kinderen blijmaken.”

Jamai

Na het in ontvangst nemen van de cheque trad het Wijktalentorkest Indische Buurt op, samen met Jamai Loman. In dit buitenschoolse Leerorkest maken 30 kinderen uit Amsterdam Oost samen muziek en leren ze vaardigheden om als wereldburgers van de 21e eeuw hun plek in de maatschappij in te nemen.

Voor veel kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend en het Leerorkest zet zich in om drempels te verlagen zodat ieder kind kan groeien met en door muziek. Het gezamenlijke concert werd met een daverend applaus ontvangen door het publiek bij VriendenFestijn.

Fundament

Ook het muZIEum, een ervaringsmuseum in Nijmegen waar de bezoeker ervaart hoe het is om blind of slechtziend te zijn, ontving een geweldig bedrag van 500.000 euro.

Het belang van de bijdragen aan het MuZIEum en het Leerorkest legde Jonne Arnoldussen van de VriendenLoterij uit: “Cultuur is het fundament van onze samenleving, geen hobby of liefhebberij. Omdat een sterke maatschappij een krachtige cultuursector nodig heeft, ondersteunen wij deze van harte. Het is fantastisch dat wij dankzij onze trouwe deelnemers het muZIEum en het Leerorkest kunnen steunen. We kijken uit naar alle activiteiten die zij kunnen realiseren met behulp van deze bijdragen.”

Moed

Tijdens de middag was ook aandacht voor eerder gehonoreerde projecten. Zo ontving Stichting het Gehandicapte Kind begin dit jaar een bijdrage van bijna 2 miljoen euro voor Changing Places. Daarnaast kwam het Huis van Herinnering in het Nederlands Openluchtmuseum aan bod, dat met een loterijbijdrage van 640.000 euro gerealiseerd is. Een van de gasten was de internationaal bekende straatkunstenaar Judith de Leeuw, met haar missie om kinderen uit de jeugdzorg moed en zelfvertrouwen te geven.”

Zie ook dit bericht in Nieuws uit Nijmegen: VriendenLoterij verrast muZIEum en Leerorkest met ruim één miljoen euro.