Leerorkest Saba op weg naar eerste concert

Nieuws

Begin januari is Leerorkest Saba begonnen. Leerlingen van basisschool Sacred Heart Primary School mochten een instrument uitkiezen en hebben sindsdien wekelijks  groepslessen op school. Tussendoor nemen ze hun instrument mee naar huis om te oefenen.

De meeste leerlingen begonnen deze muzikale reis met weinig tot geen ervaring met het bespelen van een instrument, maar vol goede moed om dit onder de knie te krijgen. De leerlingen bespelen onder meer viool, cello, trombone, dwarsfluit, saxofoon, trompet, klarinet, gitaar, percussie, slagwerk en piano.

Leerorkest Saba en de leerorkesten op Curaçao, Sint-Eustatius, Aruba en Bonaire worden ondersteund door het ministerie van Justitie & Veiligheid. Met het geld van het ministerie levert Leerorkest Nederland de benodigde instrumenten aan de scholen op de eilanden.

Eerste concert

Onlangs was de eerste tutti repetitie als Leerorkest Saba. Dit in voorbereiding op een spetterend optreden op Saba in Juni. Zie in onderstaande video het resultaat van 15 weken hard werken!

Interview met Marco de Souza over leerorkesten Saba en Sint-Eustatius

Een jaar geleden maakte Leerorkest Nederland bekend dat leerorkesten in oprichting waren op Saba en Sint-Eustatius. Oprichter en directeur van Leerorkest Nederland Marco de Souza over uitbreidingen van het Leerorkest | NPO Klassiek (nporadio4.nl)