Leerorkest speelt in de Amsterdam ArenA!

NieuwsPersbericht

Persbericht – Op dinsdag 15 april aanstaande geven 450 basisschoolleerlingen, die samen vijf symfonieorkesten vormen, een concert in de Amsterdam ArenA. Een droom komt uit!

Volgende week vindt in de Amsterdam ArenA een heel speciaal concert plaats: in totaal 450 groep 8-leerlingen laten horen wat zij hebben geleerd in 4 jaar muziekonderwijs onder schooltijd in een leerorkest. Er doen 14 basisscholen mee, uit alle hoeken van Amsterdam: Noord, Oost, Nieuw-West en Zuidoost.

Het Leerorkest is een initiatief van Marco de Souza, Amsterdammer van het Jaar en directeur van Stichting Leerorkest en Muziekcentrum Zuidoost. Het was altijd al een droom van hem om het eindconcert een keer in de Amsterdam ArenA te houden. Deze droom wordt dit jaar waargemaakt!

De 450 jonge muzikantjes en hun muziekdocenten vormen samen vijf symfonieorkesten die het concert geven in het stadion vanaf platform Noord. De leerorkesten staan onder leiding van de dirigenten Wouter Hakhoff, Michael Hesselink en Erik Waerts. Na afloop van het concert krijgen de leerlingen hun Leerorkest-diploma uitgereikt door Eric van der Burg, wethouder.

Alle ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, juffen en meesters zijn uitgenodigd om te komen luisteren. Ook komen de leerlingen van lagere groepen kijken, want zij mogen straks in groep 8 ook zo’n mooi eindconcert geven.

De Amsterdam ArenA heeft het stadion gratis ter beschikking gesteld voor dit bijzondere concert.

Download hier het persbericht