Lustrumlied Leerorkest met 80 kinderen en musici

FilmpjesNieuws

We krijgen fantastische reacties op ons lustrumlied! 80 kinderen spelen en zingen mee vanuit hun kamer thuis met bekende klassieke musici. Freek de Jonge schreef voor ons de tekst, op het bekende operalied Va Pensiero van Verdi. Geniet ervan!

Vanuit hun kamer thuis hebben 80 kinderen meegedaan aan een splitscreen video van het Leerorkest, ook wel een huiskamervideo of coronavideo genoemd. De kinderen spelen en zingen in de video samen met beroemde klassieke musici: operazangeres Tania Kross, harpist Remy van Kesteren, het Dudok Kwartet, musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest en een aantal leden van het kinderkoor van Nieuw Vocaal Amsterdam. Deze artiesten zouden óók meedoen aan het grote lustrumconcert dat vanwege corona is uitgesteld naar volgend jaar.

De kinderen en de musici hebben ieder voor zich thuis een opname gemaakt. Daarbij hadden ze een click track in hun oor (een tik die het ritme aangeeft) zodat iedereen wel tegelijk speelt. De video is zo gemonteerd dat iedereen samen te zien en te horen is. Zo zijn de kinderen en de musici toch op deze bijzondere lustrumdag verenigd!

Cabaretier Freek de Jonge schreef de tekst voor het lustrumlied speciaal voor het Leerorkest, op het beroemde operalied Va Pensiero van Verdi. Deze meedeiner is in Italië zo populair dat het muziekstuk wel het officieuze volkslied van Italië wordt genoemd. Het maakt deel uit van de opera Nabucco uit 1842 van de componist Giuseppe Verdi.

Het Lustrumlied was de grande finale van de Leerorkest Lustrumopening op 17 juni.