‘Maestro’ Dominic Seldis overhandigt viool aan Britt (16)

Nieuws

Op maandag 26 maart 2018 overhandigde Dominic Seldis een viool aan de 16-jarige Britt. Hiermee is de PAK AAN-campagne van het Instrumentendepot Leerorkest, Jeugdfonds Sport & Cultuur en Jongerencultuurfonds Amsterdam officieel van start gegaan!

De alleenstaande moeder van Britt uit Amersfoort heeft een krappe beurs, daarom betaalt het Jeugfonds Sport & Cultuur haar vioollessen. Nu krijgt Britt ook gratis een muziekinstrument te leen. De instrumenten komen van het Instrumentendepot Leerorkest.

De overhandiging vond plaats op het Instrumentendepot Leerorkest op de Batjanstraat in Amsterdam-Oost. Op deze plek worden in drie ateliers alle muziekinstrumenten voor de kinderen speelklaar gemaakt en daarna verspreid door heel Nederland.

Bekijk de videoclip: start campagne met Dominic Seldis in het Instrumentendepot

(video door Esther Wouters, fotograaf Derek Lee)

Dominic Seldis: Maestro!

Als jurylid bij het tv-programma Maestro maakt de Brit Dominic Seldis meestal iedereen aan het lachen. Maar als het muziekles voor kinderen betreft, is de contrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest heel serieus: ‘One of the greatest gifts that can be given to a child is Music lessons. Playing, learning, listening and especially interacting with other children whilst making music gives them skills and happiness that no computer or social media site can ever give them. Music lessons, it is the gift that keeps giving!’

PAK AAN-campagne nu gestart!

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur, het Jongerencultuurfonds Amsterdam en het Instrumentendepot Leerorkest maken samen muziekles mogelijk voor kinderen en jongeren in Nederland. De nieuwe samenwerking wordt onder de aandacht gebracht met de PAK AAN campagne.

Later schoof Dominic Seldis aan bij 5 Uur Live (RTL) om te vertellen over de campagne.