Minister bezoekt Leerorkest Bonaire en meer nieuws Antillen

Nieuws

De kinderen op Bonaire zijn heel trots op de muziekinstrumenten die ze leren bespelen in hun Leerorkest op school. Dat lieten ze zien op 27 oktober aan de delegatie van Ingrid van Engelshoven, demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bij haar bezoek aan het eiland.

Het bezoek van de minister was een bijzonder moment voor alle Leerorkesten in de Cariben. In de dagen erna bezocht Leerorkest-oprichter Marco de Souza ook de andere Leerorkesten in de regio. Hij spreekt in het Caribisch gebied met ministers van de eilanden en hoogwaardigheidsbekleders onder wie de gezaghebber van Bonaire.

Bonaire.nu: Leerorkestleiders op bezoek bij gezaghebber Rijna

Ook de kinderen op Saba en Sint Eustatius gaan op school in orkesten spelen! De nieuwe Leerorkesten op de Antillen ontvangen tevens steun van het Nederlandse Ministerie van Justitie en Veiligheid binnen een programma van preventie en positieve vrijetijdsbesteding voor jongeren.

Boot vol muziekinstrumenten naar Aruba

Het Leerorkest uit Amsterdam helpt de nieuwe Leerorkesten op de eilanden met expertise en instrumenten. Zo is er net een nieuwe zending muziekinstrumenten voor Leerorkest Aruba vanuit de haven van Rotterdam vertrokken naar Oranjestad. De verwachting is dat de boot eind november zal aankomen. Het gaat om maar liefst 104 muziekinstrumenten, varierend van slagwerk, koperblaas, houtblaas en strijkinstrumenten en accessoires als stokken, mondstukken, smeerolie en snaren. De zending is behoorlijk groot, voornamelijk door de levering van 21 contrabassen.

In Memoriam Grace Maduro

Na een historische dag voor Leerorkest Aruba in juni, bereikte ons in augustus het verdrietige nieuws van het overlijden van Grace Maduro, de zeer gewaardeerde voorzitter van Stichting Leerorkest Aruba. De herinnering aan het vele goede werk dat zij heeft verricht voor de kinderen op Aruba en de prettige samenwerking zal in onze gedachten blijven.