Minister van OCW en Leerorkest samen bij Tijd voor MAX NPO1

Op de dinsdagavond vóór de lustrumopening (16 juni) is Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap te gast bij Tijd voor MAX, op NPO1, met een speciale boodschap voor 15 jaar Leerorkest.

De uitzending is dinsdag 16 juni van 17.10 uur tot 17.53 uur op NPO1

Uitzending gemist? Kijk hier Tijd voor MAX terug

Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal bij Tijd voor MAX spreken over cultuurparticipatie in het algemeen en het Leerorkest in het bijzonder!

Operazangeres Tania Kross geeft samen met een kinderstrijkkwartet, gevormd door Hind (11), Grecia (10), Lamis (12) en Valentín (12), vast een voorproefje van het Leerorkest lustrumlied. Tania Kross is Leerorkest-ambassadeur van het eerste uur. De tekst voor het lustrumlied is speciaal voor het Leerorkest geschreven door Freek de Jonge op het beroemde operalied Va Pensiero van Verdi.

Al 15 jaar staat het Leerorkest voor muziekeducatie met een maatschappelijke impact. Samen met heel veel mensen realiseren we ons doel: dat kinderen sterker en gelukkiger worden door muziek, en dat ieder kind mee kan doen.

Overhandiging boek na de uitzending

Na de uitzending nam Minister Ingrid van Engelshoven nog een fotoboek over het Leerorkest in ontvangst van Leerorkestoprichter Marco de Souza, Leerorkestambassadeur Tania Kross en de kinderen.

Meer over het lustrum

Verrassende opening van het lustrum op 17 juni vanuit Het Concertgebouw

Meer op leerorkest.nl/15jaarmuziekvooriedereen