Muziekroute: Weg van muziek in Utrecht-Overvecht

AgendaNederlandNieuws

Graag zet Leerorkest Nederland organisaties uit het Netwerk in de schijnwerpers: ditmaal de Muziekroute.

Aan het eind van dit schooljaar, op 26 en 27 juni, organiseert de Muziekroute een eindpresentatie in ZIMIHC theater Sefanus Overvecht. Publiek is welkom! Meld je aan bij info@muziekroute.nl

Muziek op school en in de wijk

In de Utrechtse wijk Overvecht krijgen alle leerlingen die in de wijk naar de basisschool gaan muziekles van vakdocenten in een doorlopende leerlijn van groep 1 t/m groep 8. Ze zingen, spelen en ontdekken verschillende muziekinstrumenten. De muzieklessen zijn gebaseerd op de methode van creative music making. Binnen creative learning staan eigenaarschap, eigenheid, creativiteit en samenwerken centraal.

Ook buiten schooltijd kunnen gemotiveerde leerlingen muziekles volgen op hun instrument volgens deze methode en zo hun talenten en kwaliteiten verder ontwikkelen. De naschoolse lessen bieden de kinderen muzikale verdieping.

Tot slot organiseert de Muziekroute in de voorjaarsvakantie en meivakantie ensemble weken. Deze buitenschoolse lessen zijn gebaseerd op dezelfde uitgangspunten als onze binnenschoolse lessen en sluiten daarom naadloos aan op het niveau van de kinderen. Tijdens de activiteiten in de schoolvakanties kunnen leerlingen samenspelen onder leiding van professionele musici.

Concerten

Twee keer per jaar laten de kinderen hun talenten zien tijdens een concert: één keer op school ten overstaan van hun medeleerlingen en één keer in de grote zaal van het ZIMIHC theater Stefanus in Overvecht waar hun ouders hun verrichtingen kunnen bewonderen. Tijdens deze eindpresentatie laten alle klassen van groep 3 t/m 8 zien waar ze het afgelopen jaar aan gewerkt hebben. Hierbij spelen ze zowel op sommige momenten met alle leerlingen samen, als dat elke klas een eigen solo heeft.

Dit jaar presenteren we de voorstelling ‘De ruimte in’. Tijdens deze presentatie maken we een reis door de ruimte waarin elke klas een eigen planeet heeft ontworpen en muziek bij heeft gemaakt. Het belooft zowel een spannende als muzikale reis te worden! De scholen de presenteren zijn: Mattheus, Marcus, De Schakel, Cleophas, De Klopvaart, De Gagel, De Watertoren, Spoorzicht, Johannes, Johannes XXIII. Allemaal basisscholen uit de wijk Overvecht.

Meer informatie: https://muziekroute.nl