Máxima geeft trompet aan Instrumentendepot leerorkest

OMROEP WEST – Koningin Maxima heeft op basisschool het Palet in de Haagse Schilderswijk het startschot gegeven voor de actie Radio 4 Klassiek geeft. De klassieke zender roept mensen op muziekinstrumenten die niet meer gebruikt worden te doneren aan het Instrumentendepot Leerorkest.

Het instrumentendepot leent de instrumenten vervolgens uit aan kinderen van basisscholen of losse projecten. Het fonds hoopt zo dat alle Nederlandse kinderen in aanraking kunnen komen met een muziekinstrument. In een speciale lokatie-uitzending van Radio 4 in basisschool het Palet gaf de koningin namens Radio 4 een trompet aan Marco de Souza, de initiatiefnemer van het Instrumentendepot Leerorkest. De koningin benadrukte dat muziek heel belangrijk is voor kinderen. Eerder zei Maxima al: ‘Samen muziek maken is een magische ervaring. In een orkest is de klank van ieder instrument belangrijk. De kracht zit in het samenspel. Zoveel mogelijk kinderen die kracht laten ervaren: dat is het doel van ‘Kinderen Maken Muziek’. Het instrumentendepot sluit daar uitstekend bij aan en is onze steun ten volle waard.’

Bekijk hier de video

Lees hier ook het artikel dat verscheen op NOS.nl.

Het AD schreef het volgende over de actie.

Ook in het TV programma BLAUW BLOED toont de Koningin haar betrokkenheid bij Stichting Leerorkest en de Radio 4 actie ‘Klassiek Geeft’.