Nieuw jasje voor kenniswebsite Orkest in de Klas

Nieuws

Wij zijn gestart met het vernieuwen en verbeteren van Orkest in de Klas, de kenniswebsite voor alle Leerorkesten en soortgelijke muziekeducatie initiatieven in Nederland.

Orkest in de Klas.nl bestaat drie jaar. Meer dan 1000 (muziek)docenten en deskundigen uit het hele land delen  dagelijks bladmuziek, filmpjes en achtergrondinformatie over muziekles in groepsverband. Leerlingen vinden er instructiefilmpjes en muziek uit hun lessen.

Dit jaar werkt het Leerorkest  aan de doorontwikkeling van de site. We inventariseren bij alle gebruikers hoe de site bevalt. We laten een nieuw back-end systeem invoeren dat up-to-date is en de voorkant van de website verfrist en verbetert. We vormen een actieve gebruikersgroep die de website blijft monitoren en de Orkest in de Klas binnen zijn netwerk bekender maakt.

Ons doel is een grotere interactie tussen gebruikers en meer divers materiaal op de site, zodat nog meer kinderen samen muziek maken.

Het werk vindt nu nog vooral achter de schermen plaats maar straks heeft Orkest in de Klas weer een nieuw jasje!

Orkest in de Klas is een initiatief van IKEI, MIK en Stichting Leerorkest en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds21.