Koningin Máxima geeft startschot inzamelingsactie!

DonateursNieuws

In een speciale locatie-uitzending van Radio 4 vanuit basisschool ‘t Palet in Den Haag overhandigt Koningin Máxima het eerste gedoneerde instrument aan Marco de Souza, initiatiefnemer van het Instrumentendepot Leerorkest. Tevens spreekt de Koningin met Radio 4 en enkele leerlingen over het belang van muziek voor kinderen.

Radio 4 Klassiek Geeft roept luisteraars op muziekinstrumenten te doneren die niet meer in gebruik zijn en vraagt hen deze naar inzamelpunten in het land te brengen. Luisteraars kunnen daarnaast geld doneren voor de aanschaf en het onderhoud van instrumenten en bieden op veilingitems.

Radio 4 Klassiek Geeft werkt voor deze inzamelingsactie samen met het landelijk Instrumentendepot Leerorkest dat als doel heeft zoveel mogelijk kinderen in Nederland de kans te geven een muziekinstrument te leren bespelen. Het instrumentendepot leent als nationale ‘instrument-o-theek’ muziekinstrumenten uit aan leerorkesten en vergelijkbare initiatieven voor kinderen in de basisschoolleeftijd in heel Nederland.

Op vrijdag 23 mei is de finale van Klassiek Geeft en wordt de eindstand van de actie bekendgemaakt.

Dit bericht is bekendgemaakt op woensdag 30 april door Rijksvoorlichtingsdienst/Koninklijk Huis.

Naar Instrumentendepot Leerorkest

 


Meer over steun van Koningin Máxima

Foto: Koningin Máxima bij eerste Leerorkest diploma-uitreiking in 2010.