NPO Radio 4 bij Leerorkest op school Samenspel

Luister op vrijdag 2 oktober naar NPO Radio 4 voor de favoriete klassieke muziek van Leerorkestleerlingen op basisschool Samenspel. Hun stem telt voor de Klassieke Top 400! Eerder deed de klassieke zender inzamelacties voor het Instrumentendepot Leerorkest.

NPO Radio 4 gaat ook dit jaar weer het land in om mensen te vragen naar hun favoriete muziek voor de Klassieke Top 400 (voorheen de Hart & Ziel Lijst). Van 2 t/m 9 oktober reist de NPO Radio 4 Stembus door heel Nederland om stemmen op te halen. De tour van de elektrische stembus begint op vrijdag 2 oktober. Eerst zal de voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, zijn stem uitbrengen voor de Klassieke Top 400. Aan het einde van de morgen, tussen 11 en 12 uur, is de bus in Amsterdam-Zuidoost bij basisschool Samenspel, waar leerlingen uit het Leerorkest laten weten op welke klassieke muziek zij stemmen!

Op welke muziek stemmen de kinderen?

Presentator en chauffeur Sander Zwiep neemt dagelijks een andere NPO Radio 4-presentator mee in zijn (elektrische) bus. Op vrijdag 2 oktober rijdt presentator Hans Haffmans mee, hij interviewt de kinderen. De route van de bus is te volgen via www.nporadio4.nl. Op NPO Radio 4 is dagelijks in de uitzendingen te horen waar de bus zich op dat moment bevindt. Niet alleen bij de bus, maar ook online kan er worden gestemd op www.nporadio4.nl/top400. De Klassieke Top 400 wordt uitgezonden van maandag 19 oktober t/m vrijdag 23 oktober op NPO Radio 4.

Radio-inzamelacties voor Leerorkest

In de afgelopen jaren riep de klassieke zender meermaals de luisteraars op om geld of muziekinstrumenten te doneren voor het Instrumentendepot Leerorkest (zie ook Klassiek Geeft 2018). De zender besteedt veel aandacht aan het belang van muziekeducatie voor kinderen op de basisschool. Het Leerorkest is NPO Radio 4 en haar donateurs geweldig dankbaar voor die steun!

Luister naar NPO Radio 4

NPO Radio 4 gaat langs bij basisschool Samenspel in Amsterdam-Zuidoost. De naam van deze school is geinspireerd op het Leerorkest!