Ondersteuning leerorkesten Nederlandse Antillen dankzij ELJA Foundation

NederlandNieuws

De samenwerking tussen Leerorkest Nederland en de leerorkesten op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba en Sint-Eustatius boekt wederom vooruitgang, mede dankzij financiële ondersteuning van de ELJA Foundation.

Dankzij de ELJA Foundation kunnen we twintig muziekdocenten op de eilanden in het Caribische deel van het koninkrijk persoonlijke ondersteuning en coaching bieden. Muziekdocenten van Leerorkest Nederland te Amsterdam worden gekoppeld aan een muziekdocent van de eilanden voor 25 uur online coaching. Dit moet leiden tot nog meer professionalisering van de muzieklessen volgens het Leerorkest-concept.

Expertise

Het Leerorkest heeft als missie muziekles toegankelijk te maken voor ieder kind in heel het koninkrijk. Leerorkest Nederland brengt de expertise, de instrumenten en de lessen naar de school in voornamelijk lage inkomenswijken om kansengelijkheid en inclusie te bevorderen. Van samen muziek maken groei je op allerlei vlakken. Het Leerorkest is niet alleen een muzikaal maar evengoed een sociaalpedagogisch project.

Instrumenten

Er zijn voornamelijk instrumenten in kindermaten naar de eilanden verstuurd. Nu zijn er ook grote instrumenten onderweg naar de eilanden, zodat de docenten met passend en kwalitatief materiaal kunnen werken. Het Instrumentendepot heeft de instrumenten speelklaar gemaakt met de onmisbare hulp van vrijwilligers op het atelier in Amsterdam-Oost.

Foto: Facebook Leerorkest Saba