Optreden Leerorkest Bergen op Zoom in Theater De Maagd

AgendaNederlandNieuws

Wat een feest was het weer! De kinderen van Leerorkest Bergen op Zoom speelden op 19 april voor een volle zaal in Theater de Maagd. Ook landelijk Leerorkestdirecteur Marco de Souza was aanwezig. Ans Goorden van het plaatselijke Centrum voor de Kunsten doet verslag van dit enthousiaste optreden en de achtergrond van Het Leerorkest.

“Een zaal bomvol trotse ouders luisterde vol bewondering naar het spetterende optreden van de Leerorkesten van groep 5 en groep 6 en klapte waar mogelijk enthousiast mee. Beide orkesten bestonden uit zo’n 170 leerlingen van de 7 scholen van Abbo Kindcentra: in totaal zaten er 350 kinderen die dag op het theaterpodium.

Al sinds 2014 werken Abbo en het Centrum voor de Kunsten in Bergen op Zoom (CKB) samen in dit waardevolle project. De kinderen kunnen per school kiezen uit 4 of 5 verschillende instrumenten van het symfonieorkest. Sommige scholen krijgen de lessen op hun eigen locatie, andere scholen komen naar het CKB. Naast de homogene lessen, waarin de kinderen het instrument leren kennen, spelen de kinderen per school regelmatig samen in het ‘Klein Orkest’. Zingen is ook een belangrijk onderdeel van de lessen. Na 20 weken wordt dit project afgesloten met een geweldig concert.

Dit keer waren naast de directeur-bestuurder Stichting Leerorkest en de directeur Abbo Kindcentra twee wethouders van de Gemeente Bergen op Zoom op het podium. De ‘burgemeester’ van het orkest, dirigent Peter, kreeg van Marco de Souza een bos welverdiende bloemen.
De kinderen van groep 4, die mochten komen kijken naar de grote orkestrepetities, staan al te trappelen om volgend schooljaar te beginnen!”

Leerorkest Bergen op Zoom

Graag zet Leerorkest Nederland organisaties uit het Netwerk in de schijnwerpers.