Pilot Leerorkest Aruba gestart op 4 scholen!

Nieuws

Op 23 september start een pilot van Leerorkest Aruba op maar liefst 4 scholen op het eiland! Er zijn honderd muziekinstrumenten op weg naar de kinderen. Na Curaçao en Aruba, volgt ook Bonaire.

De voorbereidingen van de lokale stichting voor Leerorkest Aruba zijn in volle gang. De leerlingen krijgen eerst zangles en algemene muziekles. Straks kunnen ze een instrument uitkiezen en leren ze samenspelen in hun eigen orkest. Dit is mede mogelijk dankzij de uitleen van honderd gedoneerde muziekinstrumenten door Stichting Instrumentendepot Leerorkest.

Leerorkest-oprichter Marco de Souza sprak met Gouverneur Alfonso Boekhoudt over de positieve effecten van muziek maken voor kinderen en jongeren tijdens een ontmoeting samen met Johnny Croes, de initiatiefnemer van de lokale stichting Leerorkest Aruba. Het Leerorkest is in gesprek met ministeries, fondsen en sponsors. De pilots worden onder meer gesteund door het Nederlandse ministerie voor Justitie en Veiligheid.

ABC-eilanden

In 2017 startte Stichting Leerorkest Curaçao dat zich al verder heeft uitgebreid. In januari 2020 start ook het Leerorkest Bonaire met hulp van muziekinstrumenten en de expertise van Stichting Leerorkest uit Amsterdam.

Volg Leerorkest Aruba op Facebook