Prinses Beatrix geeft hoorn poetsbeurt bij Instrumentendepot

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix hielp vandaag tijdens NLdoet met het schoonmaken van muziekinstrumenten bij Stichting Instrumentendepot Leerorkest. De prinses demonteerde een hoorn en poetste de onderdelen. Ook nam zij de standaard van een drumstel onder handen met zilverpoets.

Op deze landelijke vrijwilligersdag hielp haar zoon Prins Constantijn met het harsen van de strijkstokken. Hij nam ook plaats naast zijn moeder aan de slagwerktafel. Een groep klasgenoten van MBO Amersfoort, van de opleiding Entree voor Anderstaligen (waaronder ook vluchtelingen uit Syrie en Eritrea), hielp ook mee om de instrumenten een servicebeurt te geven. Van de Koninklijke familie waren ook Prins Bernhard en zijn echtgenote Prinses Annette naar het magazijn van het Instrumentendepot Leerorkest in Huizen gekomen. Zij leerden daar de kneepjes van het onderhoud van diverse blaasinstrumenten.

Stichting Instrumentendepot Leerorkest heeft een magazijn in Huizen, bij Mini Opslag Huys. Op deze plek namen de vrijwiligers vandaag tijdens de Oranje Fonds actie tientallen muziekinstrumenten onder handen. Door gedoneerde muziekinstrumenten op te knappen, maken we kinderen blij met een instrument om op te kunnen leren spelen. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het landelijk Instrumentendepot Leerorkest.

Lachende prinses Beatrix en Marco de Souza (foto Oranjefonds)

Wij zijn buitengewoon vereerd met de hulp van Prinses Beatrix en de Koninklijke familieleden. Hun aandacht en enthousiasme voor muziekeducatie voor kinderen is een enorme steun.