Radio 4 Klassiek Geeft: wat een actie!

Op 12 mei 2014 ging de grote inzamelactie van muziekinstrumenten door Radio 4 Klassiek Geeft en Instrumentendepot Leerorkest van start. Hare Majesteit Koningin Máxima gaf het startschot. Op 23 mei was de grote finale – en wat een resultaat!

De inzamelactie heeft maar liefst 1723 muziekinstrumenten opgeleverd en bovendien 44.048 euro. Heel veel dank aan alle donateurs!

Radio 4 Klassiek Geeft was de eerste grote landelijke inzamelactie voor het Instrumentendepot Leerorkest. Van 12 mei t/m 23 mei 2014 riep Radio 4 haar luisteraars op om (niet meer gebruikte) muziekinstrumenten te doneren en deze naar inzamelpunten in het land te brengen. Luisteraars konden daarnaast geld doneren voor de aanschaf en het onderhoud van instrumenten of meebieden op fantastische veiling-items van Bekende Nederlanders.

Inzamelpunten
Tijdens de actieperiode konden mensen hun muziekinstrumenten inleveren bij een van de vestigingen van City Box in het land. Lees ook: een muziekinstrument inleveren tijdens Radio 4 actie

Grote finaledag
Op de grote finaledag van Klassiek Geeft zond Radio 4 van 07.00 tot 17.00 uur live uit vanuit VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam. Luisteraars werden uitgenodigd ter plekke muziekinstrumenten te doneren. Er waren de hele dag live-optredens van o.a. Vincent en Janine van Amsterdam, Eisler Trio, Ensemble Judique en Hagar Moody. Tussen 15.00 en 17.00 uur waren er optredens van Berdien Stenberg, Wibi Soerjadi en het Leerorkest Amsterdam Zuidoost.

Om 16.30 uur sloot minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur & Wetenschap) de veiling, om 16.45 uur maakte zij de einduitslag van de veiling en de opbrengst van de donaties bekend samen met Radio 4-presentatoren Hans Smit en Margriet Vroomans. Marwil Straat, zendermanager Radio 4, overhandigde de totale opbrengst aan Marco de Souza, initiatiefnemer van het Instrumentendepot Leerorkest.

Bekijk meer

Radio 4 Klassiek Geeft finale dag 23 mei 2014

Koningin Maxima opent actie voor instrumentendepot

Filmpje Opening actie op 12 mei 2014 met Koningin Maxima

Veel aandacht in de media

Naar website Radio 4 Klassiek Geeft