Repetitie voor groots concert met Lucas en Arthur Jussen

AgendaNieuws

Op zaterdag 27 januari repeteerde het Wijktalentorkest Noord samen met de pianobroers Lucas en Arthur Jussen voor een gezamenlijk concert.

De inspirerende broers Jussen kwamen rechtstreeks van een optreden uit Los Angeles via Schiphol naar de repetitie in Muziekschool Amsterdam Noord. Daar zaten de kinderen van het naschoolse leerorkest Wijktalentorkest Noord al klaar om allereerst naar een spetterend miniconcert van de broers te luisteren. “Iedereen verdient topkwaliteit maar juist deze kinderen en hun ouders verdienen het allerbeste wat er is!’, zo loofde oprichter van het Leerorkest Marco de Souza het miniconcert van de broers.

Vragen

Daarna vuurden de kinderen vragen af op de broers als “Hoe oud ben je? “Wie speelt het beste van jullie twee?” En vervolgens was het tijd voor de repetitie voor het besloten concert op zaterdag 3 februari in Move Amsterdam, waar ze gezamenlijk voor ruim 250 gasten optreden. Op het programma staat onder meer het bekende stuk Le Carnaval des Animaux – Grande Fantaisie Zoologique (Het Carnaval der Dieren) uit 1886. Dit is een 14-delige compositie waarbij verschillende dieren aan bod zullen komen. Het is oorspronkelijk geschreven door de Franse componist Camille Saint-Saëns (1835-1921). De uitvoering is een aangepaste versie voor de broers Jussen met orkest.

“Het is supergaaf om te zien dat deze topmusici, die veelal voor kenners spelen in grote zalen, zich ook volledig inzetten om vandaag samen met de kinderen en docenten als groep een topprestatie neer te zetten”, aldus De Souza. “Iedereen zet zijn beste beentje voor en het is echt een gezamenlijke uitvoering. Dit wordt een geweldig concert!”, jubelde de Leerorkest-oprichter.

Muziekonderwijs

Lucas en Arthur Jussen dragen muziekonderwijs voor kinderen een warm hart toe. “Wij hebben allerlei kansen gehad en we beseffen ons, dat dat niet voor iedereen vanzelfsprekend is.” Ze stellen dat je je hart moet volgen, je passie. “Of het nu voetbal of muziek is, als je maar doet wat je leuk vindt.” Of ze veel oefenen, vraagt een kind. “Jazeker, iedere dag. Het is wel hard werken maar ongelooflijk leuk!”

Samenwerking

Het initiatief voor de muziekuitvoering bij Move Amsterdam op zaterdag 3 februari is ontstaan uit een samenwerking tussen Jeugdfonds Sport & Cultuur en het Leerorkest. Alle partijen hebben de handen ineen geslagen met als doel de kinderen, hun ouders en het publiek een onvergetelijke middag te bezorgen. De presentatie is deze middag in handen van actrice en moderator Emmelie Zipson.

Contributie

Het Jeugdfonds ondersteunt jaarlijks ruim 86.000 gezinnen bij wie geen geld is voor cultuur en/of sport door bij te dragen aan de contributie. Zo betalen zij voor een deel van de kinderen van het Leerorkest het lesgeld en de huur van het muziekinstrument.

Foto: Anous Heil – Take a picture fotografie