Rijdend Atelier Instrumentendepot op weg

AgendaNieuws

Workshops in het land voor vrijwilligers over onderhoud en eenvoudige reparaties van muziekinstrumenten.

Dit najaar gaat het Rijdend Atelier van Stichting Instrumentendepot Leerorkest naar Leerorkesten en soortgelijke muziekeducatie-initiatieven toe om ter plaatse workshops te geven over reparatie en onderhoud van muziekinstrumenten. De workshops zijn bestemd voor medewerkers, muziekdocenten en (nieuwe) vrijwilligers van de lokale organisaties.

Servicebeurt en eenvoudige reparaties

Er worden workshops op maat gegeven. Het lokale team leert bijvoorbeeld om strijk-, hout- en koperinstrumenten en/of slagwerk een servicebeurt te geven en eenvoudige reparaties uit te voeren. Er staan voor dit najaar inmiddels workshops gepland in Den Haag, Zaandam, Loenen aan de Vecht, Raalte, Gamerwolde en Eindhoven.

Leent uw organisatie ook muziekinstrumenten bij ons en wilt u ook een workshop op lokatie? Meld u aan via Aanmeldformulier Rijdend Atelier.

Koningin Máxima bezocht Rijdend Atelier in juni

Op 20 juni was het Rijdend Atelier van Stichting Instrumentendepot Leerorkest op locatie in Hoogeveen en werd de mobiele werkplaats gepresenteerd aan Koningin Máxima. Het doel is de beschikbaarheid van instrumenten te vergroten en lokale teams meer self-supporting te maken.

Oproep vrijwilligers

Er zijn nog meer vrijwilligers welkom! Misschien bent u (groot)ouder, hobbyist, musicus of muziekdocent. Neem contact met ons op via instrumentendepot@leerorkest.nl en we kijken samen of er mogelijkheden bij u in de buurt zijn.

Filmpje

Stichting Instrumentendepot Leerorkest biedt een betaalbare uitleenservice van muziekinstrumenten aan scholen en Leerorkesten zodat meer kinderen in Nederland het plezier kunnen ontdekken van muziek maken in een orkest. Bekijk hier het filmpje over de workshops in het land.

Het Rijdend Atelier is mede gerealiseerd dankzij de steun van Radio 4-luisteraars (Klassiek Geeft), Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Gansoord, Fundatie Luden van Stoutenburg en Stichting Goede Doelen Nh1816. De workshops worden gerealiseerd met steun van het VSBFonds.