Rijdend Atelier presenteert zich aan ​Koningin Máxima!

Nieuwsbericht van de Rijksvoorlichtingsdienst 15-05-2019

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdagochtend 20 juni in theater De Tamboer in Hoogeveen aanwezig bij de ondertekening van het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs in de provincie Drenthe. Dit Muziekakkoord Drenthe is onderdeel van het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal van de stichting Méér Muziek in de Klas, waar Koningin Máxima erevoorzitter van is.

In het Muziekakkoord Drenthe is afgesproken hoe het muziekonderwijs in Drenthe de komende jaren wordt vormgegeven. Dit zijn afspraken tussen ruim twintig partijen in de provincie, waaronder schoolbesturen, culturele instellingen, pabo’s en overheden, die moeten leiden tot structureel muziekonderwijs op alle basisscholen. Het convenant wordt getekend tijdens een muzikale bijeenkomst in aanwezigheid van circa vijfhonderd kinderen. Er zijn optredens van Drentse basisschoolkinderen, jonge talenten en conservatoriumstudenten. Ambassadeur van Meer Muziek in de Klas Ilse de Lange is ook aanwezig.

Aansluitend bezoekt Koningin Máxima het rijdend atelier van Stichting Instrumentendepot Leerorkest. Het depot leent instrumenten uit aan muziekonderwijsinitiatieven, zoals Leerorkesten, in heel Nederland. Het rijdend atelier wordt gebruikt voor het transport van de instrumenten, maar ook voor reparatie en onderhoud. Lokale vrijwilligers en docenten krijgen workshops om zelf in het onderhoud en de reparatie te voorzien.

De Stichting Méér Muziek in de Klas is het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Eerder werden er convenanten getekend in de provincies Limburg, Friesland en Zeeland en in diverse in diverse regio’s en gemeenten zoals de Liemers, Zutphen en omstreken en de stad Groningen.

Lees dit bericht op koninklijkhuis.nl

Foto boven: Rijdend Atelier bij NLdoet, fotograaf Ronald Knapp