Rijdend Atelier van Instrumentendepot de weg op!

Dit jaar zamelde NPO Radio 4 met luisteraars en muziekliefhebbers geld in voor het Instrumentendepot Leerorkest, speciaal voor een nieuwe bus. De bus wordt niet alleen gebruikt voor het transport van instrumenten door het hele land, maar ook voor reparatie en onderhoud van uitgeleende instrumenten op locatie.

Het idee voor de reparatiebus is ontstaan uit de behoefte om klein onderhoud en kleine reparaties op locatie uit te voeren, bij de scholen en leerorkesten in het land. Dat bespaart transportkosten en tijd. En door op locatie ook instrumentenreparatieworkshops te geven, zorgen we ervoor dat eenvoudige reparaties voortaan door de plaatselijke Leerorkest-organisatie zelf gedaan kunnen worden. Dat schept dan ook weer ruimte om meer muziekinstrumenten op te knappen die wij van donateurs hebben ontvangen en die weer uit te lenen.

Mede dankzij meerdere edities van NPO Radio 4 Klassiek Geeft ten bate van het landelijk Instrumentendepot Leerorkest heeft de uitleenservice van instrumenten een grote vlucht kunnen nemen. Inmiddels maken meer dan 110 organisaties in Nederland gebruik van de instrumenten voor muzieklesactiviteiten voor kinderen!

Wij zijn erg dankbaar voor de bijdragen voor dit Rijdend Instrumenten Atelier van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Gansoord, de Fundatie Luden van Stoutenburg en de luisteraars van Radio 4.

De bus is voldoende toegerust op de weg op te gaan. Desalniettemin zoeken we nog bijdragen van sponsors/ donateurs om de inrichting compleet te maken. Helpt u mee?

Een donatie doen

Informatie over sponsoring