Samenwerking met jong-talent bigband JONG JOC

Nieuws

Het Leerorkest en Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) brengen twee werelden bij elkaar door hun jonge talenten te laten samenspelen. De Leerorkest-kinderen ontdekken daardoor ook andere muziekstijlen zoals jazz en funk.

Op 13 mei geven enkele JOC-musici een workshop improviseren en soleren aan de Leerorkest-kinderen. Op 3 juni is er een gezamenlijke repetitie en op 16 juni treden de kinderen op met JONG JOC. De Leerorkest-groep bestaat uit de leerlingen van Wijktalentorkest Egoli en Wijktalentorkest Bijlmer. De basisschoolkinderen ontdekken een vrijere manier van spelen, een creatief spel, waarin je moet durven om jouw moment te pakken!

Jazz buddies

Het JONG JOC bestaat uit een groep enthousiaste en getalenteerde jonge muzikanten van 12 tot 18 jaar. Deze jonge musici gaan dit jaar als ‘buddies’ groepjes Leerorkest-kinderen begeleiden. Er worden allerlei ontmoetingen georganiseerd en spelletjes om elkaar te leren kennen.

Talentontwikkeling

Talentontwikkeling is voor het JOC heel belangrijk. Jazz blijft zich ontwikkelen doordat telkens nieuwe generaties musici hun eigen ideeën bijdragen aan de ontwikkeling van de muziek. Als ervaren bigband wil het JOC kennis overdragen en ook ruimte bieden aan aanstormend jazztalent.

Concert

Het gezamenlijke concert op vrijdag 16 juni (vanaf ca. 15.30 uur) vindt plaats in de symposiumzaal van het hoofdkantoor van Randstad in Diemen.