Spetterende jaarafsluiting leerorkesten Bergen op Zoom

Nieuws

Op woensdag 18 april sluiten de leerorkesten in Bergen op Zoom hun lesperiode af met een spetterend optreden in Theater De Maagd.

Stichting ABBO en het Centrum voor de Kunsten (CKB) uit Bergen op Zoom zijn in 2014 een samenwerking aangegaan om structureel onder schooltijd de kinderen van groep 5 en 6 instrumentale muziekles aan te bieden. Sindsdien gebeurt dat in de vorm van het Leerorkest naar het voorbeeld van Amsterdam.

Onlangs hebben de ABBO-scholen een driejarige subsidie toegezegd gekregen vanuit Fonds voor Cultuurparticipatie zodat ze het Leerorkest kunnen continueren tot tenminste 2022.

De vijf basisscholen die zijn aangesloten bij Stichting ABBO zijn de Aanloop, de Rode Schouw, Algemene School Oost, de Montessorischool en de Krabbenkooi. De kinderen kunnen per school kiezen uit 4 of 5 verschillende instrumenten uit het symfonieorkest.

Sommige scholen krijgen de lessen op hun eigen locatie, andere scholen komen naar het CKB. Naast de homogene lessen, waarin de kinderen het instrument leren kennen, spelen de kinderen per schoollocatie ook regelmatig samen in het  ‘Klein Orkest’. Zingen is ook een belangrijk onderdeel van de lessen.

Elke schooljaarperiode wordt afgesloten met een groot concert in Theater De Maagd. De kinderen van groep 5 en 6 vormen dan per groep een orkest van 150 tot 170 kinderen. Een geweldig spektakel om mee te maken!

Meer informatie via Anita Batteké, Coördinator Leerorkest CKB Bergen op Zoom