Stagiair Stanley Barends

Mijn naam is Stanley Barends, ik loop stage bij het Instrumentendepot Leerorkest. Ik begon op 3 februari, op mijn verjaardag. Het Instrumentendepot was aangeraden door een leraar op school, hij had contacten met het Leerorkest en toen ben ik een kijkje gaan nemen.

Mijn eerste opdracht was een blokje hout schaven. Het leek een simpele opdracht maar dat was het niet want het moest heel precies op maat zijn. Ik was ongeveer een hele dag met het blokje hout bezig. De volgende opdrachten waren meer betrokken tot het beroep vioolbouwer. Ik repareerde mankementen van instrumenten. Het was ook van belang dat een instrument geregistreerd staat voordat het naar de bestemming wordt gebracht, dat deed ik door het instrument te coderen of het nummer van het instrument op te schrijven.

Na maanden stagelopen bij het Leerorkest had ik het op een gegeven moment echt naar mijn zin, omdat ik zag dat er verbetering was in mijn werk. Het leukste waren de Leerorkest-evenementen en de collega’s waarmee je samen werkt. Ik heb me daardoor meer kunnen socialiseren met andere mensen want daarvoor heb ik niet echt een stage gehad waarbij het komt kijken dat je samen werkt.

Ik vind het daarom essentieel dat het Leerorkest blijft bestaan, want het is ook belangrijk dat de kinderen waar de instrumenten naartoe gaan zich ook kunnen socialiseren. Daardoor zie je ook dat kinderen met verschillende culturen toch samen kunnen werken en dat is toch wel belangrijk.

Stanley doet zijn opleiding aan het ROC in Amsterdam Noord, richting Bouw.