Start eerste Leerorkest op Curaçao (video)

FilmpjesNieuws

De muziekdocenten gaven een mini-concert en de kinderen konden zelf de dwarsfluit, klarinet, hoorn, trompet, trombone, slagwerk en viool ontdekken. Na de kennismaking kozen de kinderen welk instrument zij gaan spelen in hun eigen Leerorkest.

Deze kinderen krijgen het hele jaar muziekles op hun eigen instrument, op school, onder schooltijd. Zij bereiden zich voor op een groot concert op Dia di Bandera (Dag van de Vlag) op 2 juli, voor ministers en de mensen van de Eilandsraad.

Bekijk hier het filmpje (1 minuut)

Er zijn veel meer scholen op Curaçao die met een Leerorkest willen beginnen. Een lokale Stichting Leerorkest Curaçao wil dat mogelijk maken. Stichting Leerorkest in Amsterdam helpt met de expertise en de instrumenten om op te starten. Het pilot-jaar wordt gesteund door de rijksoverheid, het Fonds voor Cultuurparticipatie en een bevlogen team van mensen op het eiland.

Ook artiesten zetten zich in om het Leerorkest op Curaçao op de kaart te zetten. Tania Kross, mezzosopraan, is al jaren ambassadeur van het Leerorkest. Haar droom – dat ook de kinderen op Curaçao in Leerorkesten kunnen spelen – wordt nu werkelijkheid.

Lees verder op website Stichting Leerorkest Curaçao

Naar artikel in Het Parool

Izalne Calister kiest liedjes uit en zingt meespeel-cd in