Start PAK AAN-campagne met jeugdfondsen

Nieuws

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur, het Jongerencultuurfonds Amsterdam en het Instrumentendepot Leerorkest maken samen muziekles mogelijk voor kinderen en jongeren in Nederland. Er is niet alleen een vergoeding voor muziekles, voortaan kan er ook gratis een muziekinstrument geleend worden.

Als er thuis te weinig geld is voor les of een instrument, helpen het Jeugdfonds Sport & Cultuur en het Jongerencultuurfonds Amsterdam met het betalen van het lesgeld. Nu kan er voortaan ook gratis een instrument geleend worden. De instrumenten worden beschikbaar gesteld door het Instrumentendepot Leerorkest. Het ministerie van Sociale Zaken heeft hiervoor een subsidie gegeven.

Bijna alle instrumenten zijn te leen: viool, gitaar, drums, dwarsfluit, harp, cello, trompet – teveel om op te noemen. Een echte piano kan nog niet, maar een keyboard wél. Er zijn instrumenten voor kinderen die met muziekles willen beginnen, maar ook voor kinderen die al muziekles hebben via een jeugdfonds maar een ander instrument nodig hebben.

Ouders en muziekdocenten kunnen een intermediair vragen om een aanvraag in te dienen. Een intermediair is bijvoorbeeld een leerkracht op school, een medewerker van het sociaal wijkteam of jeugdzorg. Kinderen uit Amsterdam kunnen voor muziekles en instrument terecht bij het Jongerencultuurfonds Amsterdam. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur (voorheen Jeugdcultuurfonds Nederland) is actief in bijna alle gemeenten in Nederland.

Lees verder: ‘Maestro’ Dominic Seldis overhandigt de viool aan Britt

Video: start campagne met Dominic Seldis op het Instrumentendepot

(video door Esther Wouters, fotograaf Derek Lee)

Hoe doe je een aanvraag van een muziekinstrument voor een kind?