Steun van H.M. Koningin Máxima

Sinds het eerste bezoek in 2010 van Hare Majesteit Koningin Máxima aan de diploma-uitreiking van Leerorkest-leerlingen in Amsterdam Zuidoost sprak de koningin vaak haar steun uit voor het Leerorkest.

Het bezoek in 2010 stond vermeld in het Jaaroverzicht van het Koninklijk Huis. ‘De Prinses was zeer onder de indruk van het Leerorkest en sprak met initiatiefnemer Marco de Souza over de mogelijkheden ook buiten Amsterdam Leerorkesten op te zetten.’

Op voorspraak van Koningin Máxima is in 2011 het nationale programma ‘Kinderen Maken Muziek’ gestart, van het Oranjefonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Leerorkest is nauw betrokken als ervaringsdeskundige.

In 2013 sprak Koningin Máxima haar steun uit voor het nieuwe landelijke Instrumentendepot  Leerorkest.

‘Samen muziek maken is een magische ervaring. In een orkest is de klank van elk instrument belangrijk. De kracht zit in het samenspel. Zoveel mogelijk kinderen die kracht laten ervaren: dat is het doel van ‘Kinderen Maken Muziek’. Het instrumentendepot sluit daar uitstekend bij aan en is onze steun ten volle waard!’

H.M. Koningin Máxima

Op 12 mei 2014 gaf Koningin Máxima het startsein voor de grote inzamelingsactie met Radio 4 Klassiek Geeft voor het inzamelen van muziekinstrumenten voor het Instrumentendepot Leerorkest.

Op Koningsdag 2015 in Dordrecht nam het koningspaar de Amalia-viool in ontvangst om deze aan het Instrumentendepot Leerorkest te schenken. Een geweldig cadeau!

Op 16 september 2015 bracht Koningin Máxima een werkbezoek aan het Instrumentendepot Leerorkest, sprak met de medewerkers en vrijwilligers en overhandigde de Amalia-viool.

Op 9 maart 2016 woonde Koningin Máxima de viering van het tienjarig bestaan van het Leerorkest bij in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam. 1088 kinderen musiceerden en zongen toen samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest, zangers van het koor van De Nationale Opera en diverse artiesten. ’10 jaar Leerorkest is een cadeau voor iedereen!’ zei Koningin Máxima bij het Leerorkest Lustrumconcert.

Op 25 mei 2016 zal Koningin Máxima wederom (net als in 2014) het startsein geven voor de Klassiek Geeft-actie van NPO Radio 4, voor de inzameling van geld en instrumenten voor het Instrumentendepot Leerorkest.

Het Leerorkest is geweldig dankbaar voor de fantastische steun van Hare Majesteit Koningin Máxima.