Strijkkwartet Biënnale

AgendaNieuws

Leerorkest opent Strijkkwartet Biënnale Amsterdam 2018 in Muziekgebouw aan ’t IJ!

Al vanaf maart dit jaar doen 16 leerlingen van de Leerorkest-wijktalentorkesten mee aan een uitdagend project: in groepjes van vier krijgen zij elke week strijkkwartet-les en regelmatig hebben zij grote repetities samen. Op 27 januari 2018 geven de leerlingen een optreden in het Muziekgebouw aan ’t IJ tijdens de eerste Strijkkwartet Biënnale Amsterdam. De Leerorkest-kwartetten hebben een prominente plek in het programma: zij openen het festival!

De helft van de leerlingen die meedoen speelt bij het Klein Leerorkest (Zuidoost) en de andere helft bij Klassiek rondom de Klas (Oost) – naschoolse orkesten die deel uitmaken van het Leerorkest-netwerk van wijktalentorkesten in Amsterdam.

Veel van de allermooiste klassieke muziek is voor strijkkwartet geschreven: twee violen, een altviool en een cello, die samen – hoewel ze maar met z’n vieren zijn – nog indrukwekkender kunnen zijn dan een orkest.

Vanaf de opening staat het Muziekgebouw een week lang in het teken van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam: een gloednieuw festival waarin het strijkkwartet centraal staat en waar meer dan twintig strijkkwartetten vanuit de hele wereld zullen spelen.

Volg het nieuws op www.sqba.nl

Kaartverkoop via www.muziekgebouw.nl

Bent u Vriend van het Leerorkest? Dan krijgt u groepskorting bij het bestellen van kaarten voor de SQBA-festivalconcerten. Stuur een mailtje voor meer informatie naar vrienden@leerorkest.nl 

Foto boven van Ronald Kruit: leerlingen strijkkwartet Klassiek rondom de Klas (Leerorkest-netwerk van wijktalentorkesten)