Strijkkwartet Biënnale

De strijkkwartetjes van het Leerorkest

Iedere twee jaar legt de Strijkkwartet Biënnale acht dagen lang de wereldwijde focus op het strijkkwartet in het Amsterdamse Muziekgebouw. En daar maken de strijkkwartetjes van het Leerorkest deel van uit! Na een intensief voorbereidingstraject geven de kinderen een presentatieconcert bij de opening van het festival. Ze krijgen daarvoor ook coaching van een Nederlands kwartet.

Klik hier voor het laatste nieuws over de strijkkwartetten

Een nieuwe generatie strijkkwartetjes in wording! De kinderen bereiden zich voor op het grote festival.

Intensieve begeleiding | Elk jaar in de aanloop naar de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam wordt een groep Leerorkestleerlingen intensief begeleid in het strijkkwartet spelen. De jonge kwartetjes hebben een bijzondere plek in de programmering: de kinderen geven een presentatieconcert op de openingsavond van het festival. Zij presenteren dan vol trots het resultaat van een jaar hard werken; terwijl ze voor die tijd nauwelijks van een strijkkwartet hebben gehoord.

Een bekend Nederlands kwartet neemt de kinderen mee in het strijkkwartetspel, coacht hen vanaf de start en op een aantal studiedagen. Het kwartet geeft dan ook miniconcerten aan de kinderen en ouders. Wekelijks krijgen de kinderen strijkkwartetles van hun Leerorkestmuziekdocent, bovenop hun reguliere les. 

Een wereld van muziek voor ieder kind | Het Leerorkest staat voor muziekeducatie met een maatschappelijke impact. We slaan daarbij bruggen, van school en vanuit de wijk, naar de muzikale rijkdom van een wereldstad, waarvan kinderen groeien en genieten. Daarvoor werken we intensief samen met andere instellingen voor cultuur, educatie en participatie.

Sponsors | De intensieve voorbereiding en extra lessen van het Leerorkest voor de Strijkkwartet Biënnale zouden niet mogelijk zijn geweest zonder de financiële donaties van W.M. de Hoop Stichting, Promising Young People, Sonos Soundwaves en Stichting Boemer.

Klik hier voor het laatste nieuws over de strijkkwartetten

Studiedag Leerorkest strijkkwartetten