Swingend jaar voor OSB Leerorkest Zuidoost

Nieuws

Het OSB Leerorkest Zuidoost heeft een intensief jaar achter de rug met zelfs concerten in het buitenland.

Het orkest met inmiddels zo’n 40 leerlingen van basis- en middelbare scholen liet tijdens hun eindconcert op 29 juni op OSB nog eens horen wat het na drie jaar presteert, onder leiding van hun bevlogen dirigent Wouter Hakhoff.

In mei van dit jaar ging het orkest voor het eerst over de grens voor een optreden in Paderborn, Duitsland. Muziekdocent Kees Zonneveld vertelt:

“We hebben Paderborn wakker gekust! We zijn als een wervelwind door het stadje gevlogen en we hebben laten zien en horen hoe wij in Amsterdam musiceren. In Paderborn waren leraren, studenten, leerlingen en scholieren uit wel 15 landen uit Europa verzameld voor allerlei besprekingen. Het was ook ook een soort jubileum: 10 jaar ontmoeten, 10 jaar ontwerpen van ideeën over onderwijs in Europa. Wat doen we overal, wat kunnen we van elkaar leren.

Wij, het OSB Leerorkest ZO, waren daar om sfeer te maken, om de conferenties feestelijk af te sluiten. Dat deden we samen met musici uit Slowakije. Het mooie en bijzondere was dat de veelkleurigheid van de aanwezigen uit zovele landen gespiegeld werd in de veelkleurigheid van ons orkest. Daar werd meermalen aan gerefereerd. Zeer velen hebben hard gewerkt om deze reis mogelijk te maken en als ik het goed heb gehoord is iedereen zeer tevreden. Wat zeg ik, als we volgende week opnieuw zouden moeten spelen zou het hele orkest onmiddellijk weer in de bus stappen!”

Ook trad het orkest wederom op voor de bewoners van het Henriette Roland Holst Huis in Amsterdam Zuidoost.

Meer over de Gen-Z-band, voorheen OSB Leerorkest Zuidoost