Tania Kross & Dominic Seldis bij Leerorkest optreden in Blokker

NieuwsPersbericht

Zaterdag stond zij nog in Carré met Verdi’s Requim, maar aanstaande donderdag geeft operazangeres Tania Kross een buitengewoon optreden met 30 kinderen van het Klein Leerorkest uit Amsterdam Zuidoost in de Blokker winkel op de Jodenbreestraat, voor de landelijke inzamelingsactie van muziekinstrumenten.

Dominic Seldis, bij het grote publiek vooral bekend als de charmante Britse presentator van Het Orkest van Nederland, vindt het een fantastische actie en komt donderdag ook naar de Jodenbreestraat!

Op donderdag 21 mei, van 17.00 tot 18.00 uur treedt mezzosopraan Tania Kross op samen met het Klein Leerorkest o.l.v. dirigent Michael Hesselink in de Blokker winkel op de Jodenbreestraat in Amsterdam-Centrum. Voor deze gelegenheid spelen in het Klein Leerorkest 30 leerlingen, uit groep 5 t/m groep 8, van de basisscholen Samenspel, Wereldwijs en Bijlmerdrie uit Amsterdam Zuidoost.

Donderdag komt ook Dominic Seldis naar de Blokker winkel. Seldis is de aanvoerder van de contrabassen in het Koninklijk Concertgebouworkest en bij het grote publiek bekend als de charmante Britse presentator van Het Orkest van Nederland en jurylid bij Maestro.

Dominic Seldis (foto Roland Kramer) vindt de actie te gek en zei:
“Je kunt een kind haast niets mooiers geven dan muziekles. Een instrument bespelen, leren, luisteren en vooral samen muziek maken, geeft kinderen geluk en vaardigheden die geen enkel computerprogramma of social mediasite hen kan geven. “

De landelijke inzamelingsactie van muziekinstrumenten voor Leerorkesten in Nederland loopt nog t/m 7 juni 2015. Alle 618 Blokker winkels in Nederland zijn inzamelpunt.

Publiek is van harte welkom bij het optreden én mensen kunnen gelijk hun (niet-meer-gebruikte) dwarsfluit, viool, gitaar, trompet of ander muziekinstrument inleveren, zodat een kind er weer op kan leren spelen.

Tania Kross is het boegbeeld voor de actie. In Nederland staat Tania Kross bekend om haar vernieuwende rol in de wereld van de opera en klassieke muziek. Zij wil het liefst dat iedereen kennis kan maken met de schoonheid en ongelofelijke kracht van muziek. Het grote publiek kent haar ook van Wie is de Mol en Het Orkest van Nederland.

In de hoofdstad spelen al 3500 kinderen in Leerorkesten. Het voorbeeld wordt overal in het land gevolgd. In alle provincies zijn er initiatieven. Voor al die kinderen zijn veel muziekinstrumenten nodig! Tania Kross en Leerorkest-oprichter Marco de Souza vertellen graag meer over de actie.

Hoe meer instrumenten wij inzamelen, hoe meer kinderen in Nederland de kans krijgen om muziek te maken!