Tien strijkkwartetten van het Leerorkest openen Strijkkwartet Biënnale

AgendaNieuwsPersbericht

Tien strijkkwartetten van het Leerorkest spelen tijdens de pre-opening van de Strijkkwartet Biënnale op zaterdag 27 januari samen met het ADAM-kwartet. Het concert vindt plaats in de Entreehal van het Muziekgebouw in Amsterdam.

Het project my first string quartet is een traject waarbij de kinderen van de naschoolse Wijktalentorkesten uit diverse stadsdelen intensief leren spelen als strijkkwartet. Naast de reguliere orkestlessen krijgen ze wekelijks een uur les als strijkkwartet. De docenten van het Leerorkest nemen de jonge strijkers mee in de wereld van de strijkers en het samenspel van de kwartetten. Tijdens de studiedagen werken de kwartetten met een écht strijkkwartet. Dit jaar is dat het ADAM-kwartet.

Illustere namen

De tien kwartetten die zullen optreden hebben allen illustere namen als High Four, New Hope, MaWaZy Kwartet en de Crescendo Strijkers, die door de leerlingen zelf zijn bedacht. Het concert begint om 18.45 uur en de toegang is gratis. Het Danish String Quartet opent deze vierde editie van de Biënnale om 20.15 uur in de Grote zaal.

Wijktalentorkest

Amsterdam telt Wijktalentorkesten in vier stadsdelen: Noord, Oost, Nieuw-West en Zuidoost. Een Wijktalentorkest is er voor alle kinderen in de buurt. Het zit dichtbij, op een school of in een buurthuis. Ieder kind kan er een muziekinstrument leren bespelen, krijgt er muziekles en repeteert samen. Er wordt toegewerkt naar optredens in de buurt, voor familie en voor grote podia.