Van vluchteling naar vrijwilliger bij het Instrumentendepot

Een groep klasgenoten van MBO Amersfoort hielp mee tijdens NLdoet om de instrumenten een servicebeurt te geven. De leerlingen komen onder meer uit Syrie, Afghanistan en Eritrea; veel van hen waren vluchteling.

NLdoet is een dag om iets voor anderen te doen, met dat idee gaf een groep klasgenoten van de opleiding Entree voor Anderstaligen zich op voor een dagje klussen in het magazijn van het Instrumentendepot in Huizen.

Nasser Wahiba is een van de vrijwilligers uit deze klas. Tijdens de lunch zat hij ‘opeens’ naast Prinses Beatrix. Hij gaf ons deze reactie:

‘Laten we beginnen met dat ik het een eer vond om met de vroegere koningin te zitten. Ik als vrijwilliger vind het heel leuk dat ze langs is gekomen en interesse heeft in ons vrijwilligerswerk. Toen ik hoorde dat de vroegere koningin en de broer van de koning langs zouden komen, was ik verbaasd, ik geloofde mijn oren niet: ik als vrijwilliger naast de koninklijke familie, een droom die uitgekomen is. Wij als klas vonden het geweldig dat de koninklijke familie langs is gekomen. We hebben laten zien wat we allemaal doen en ze vonden het geweldig.’

Ook het Instrumentendepot was enorm blij met deze enthousiaste groep vrijwilligers, we hebben samen een prachtige dag gehad.

Lees ook:

Prinses Beatrix geeft hoorn poetsbeurt

Lionsclub Amsterdam ’t IJ op het Instrumentendepot

Meer vrijwilligers tijdens NLdoet op het Instrumentendepot