Verslagen bezoek Koningin Máxima aan Instrumentendepot Leerorkest

In de mediaNieuws

Diverse media over het bezoek van Koningin Máxima aan het Leerorkest.

PAROOL – Koningin Máxima maakte aantekeningen tijdens de vergadering, en liet de chocolade staan. Rechts nog een stukje Bart van Meijl, ambasadeur Méér muziek in de klas.

Bekijk hier het volledige artikel

NOORDHOLLANDS DAGBLAD – Koningin Máxima bezocht gisteren als erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs een van de ateliers van het landelijk Instrumentendepot Leerorkest.

Bekijk hier het volledige artikel

TROUW – Als erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs bracht koningin Máxima gisteren een bezoek aan het instrumentendepot Leerorkest in Amsterdam. Daar liet ze zich vertellen hoe muziekinstrumenten worden opgeknapt en onderhouden. De koningin gaf de ‘Amalia-viool’, die ze op Koningsdag ontving, cadeau. De viool is voorzien van oranje lak en een kroontje.

Bekijk hier het volledige artikel

RTV NH – Noord-Holland is ondernemend, bruist en inspireert.
Waar en op welke manier zie je in NH Leeft. Elke werkdag om 16.40 uur. Presentatie: Saskia, Marieke en Stephan. Tips & Contact: nhleeft@rtvnh.nl. Meer zien? Volg ons op Facebook en Twitter!
De zender had had een leuk filmpje over dit onderwerp.

TROUW – Het Leerorkest is tien jaar geleden opgericht door Marco de Souza. De Souza begon in Brazilië als muzikant en zag op zijn dertiende al hoe muziek mensen kon samenbrengen.

Klik hier voor het volledige artikel

AD.NL – Koningi Máxima brengt viool naar Instrumentendepot Leerorkest

NOS.NL – Koningin Máxima schenkt Amalia-viool aan Leerorkest