Vrijwilliger: Aggie de Kruijf

Vier vragen aan een nieuwe vrijwilliger. Aggie is actief voor het Leerorkest sinds november vorig jaar en begon dus op afstand, in coronatijd.

Hoe ben je als vrijwilliger bij het Leerorkest terechtgekomen?

Op zoek naar vrijwillig werk waarin live muziek een grote rol speelt, kwam ik bij het Leerorkest uit. Ik haal zelf veel voldoening uit zingen, gitaar spelen, songs schrijven en samenspelen. Iedereen gun ik het fantastische gevoel dat je kunt ervaren als samenspel goed klinkt, als je een nieuwe klank voortbrengt of als je publiek geraakt wordt door je muziek.

Wat doe je als vrijwilliger voor het Leerorkest?

Ik schrijf teksten voor de website. Mijn eerste klus is dat ik een tekst schrijf over elk initiatief in Nederland dat instrumenten leent van het Instrumentendepot.

Wat vind je leuk aan je werk voor het Leerorkest?

Veel! Verhalen lezen over kinderen die enthousiast muziek maken met instrumenten uit het Instrumentendepot, de afwisseling in mijn taken zoals informatie controleren, een samenhangende tekst schrijven, nadenken, lay-out in orde maken, overleggen. Ook vind ik het leuk om een concreet resultaat van mijn inspanningen te zien, namelijk inhoud voor de website en het is fijn om dit werk vanuit huis te kunnen doen.

Waarom vind je het Leerorkest belangrijk?

Samen muziek maken kan zoveel betekenen voor kinderen. Je kunt er veel plezier aan beleven, leert samenwerken, je creativiteit gebruiken, gedisciplineerd werken, doorzetten, jezelf trots voelen, zelfvertrouwen krijgen enzovoort. Dat zou voor elk kind weggelegd moeten zijn.

Foto: Ronald Rietman