Vrijwilliger: Peter Huijsmans

In gesprek met Peter Huijsmans (62) die nu 1 jaar vrijwilliger is bij het Instrumentendepot Leerorkest.

Vorig jaar liep ik hier door de Batjanstraat en zag op het bord van VIIA, (in die tijd) het uitzendbureau voor vrijwilligers in Amsterdam-Oost, dat er mensen nodig waren. Toen ben ik na de zomervakantie als vrijwilliger bij het Instrumentendepot begonnen.

Ik begon op de afdeling koperinstrumenten met het schoonmaken van trompetten en niet veel later ben ik ze ook gaan afstellen. Ik startte met twee dagen in de week, inmiddels is dat uitgegroeid tot vier dagen en zit ik ook een dag in het houtblaasatelier.

Het is een uitdaging om kapotte instrumenten weer speelklaar te maken voor kinderen. Ik wil uiteindelijk zoveel mogelijk verschillende instrumenten kunnen repareren en afstellen.

Ik vind het fantastisch dat het Leerorkest kinderen in aanraking brengt met klassieke muziek, anders was dit misschien wel nooit gebeurd. En ik vind het mooi om tijdens een concert een kind te zien spelen op een instrument waarvan ik weet dat ik het gerepareerd heb.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het Leerorkest. Wilt u ook meehelpen om Leerorkesten te laten bloeien?