Vrijwilliger: Vincent Philip

Vincent is geboren en getogen in de Indische Buurt, Amsterdam-Oost. Hij woonde als kind aan de overkant van het Instrumentendepot Leerorkest.

Vincent kwam er regelmatig toen in het pand nog het buurthuis gevestigd was. Zijn moeder woont nog steeds tegenover het depot en zodoende wandelde hij regelmatig langs het Instrumentendepot.

Via vrijwilligerscentrale VIIA  is hij in contact gekomen met het Instrumentendepot. Als werkzoekende mag Vincent nu maximaal zes maanden met behoud van uitkering een leer-werktraject volgen binnen het Instrumentendepot.

Zelf muziek maken kan hij niet, maar muziek luisteren wel en dat doet hij dan ook heel graag. Nu hij twee dagen per week omringd is door instrumenten vindt hij het wel jammer dat hij geen muziekinstrument kan bespelen. Zijn zoontje van vier heeft hij dan ook een drumstel voor zijn verjaardag gegeven. “Muziek brengt mensen bij elkaar, hoe mooi is het als een kind de kans krijgt om samen met andere kinderen muziek te leren maken!”

Vincent hoopt dat hij de ervaring die hij opdoet bij het Instrumentendepot kan gebruiken om weer betaald werk te vinden.