Welkom Majesteit bij het Rijdend Atelier van het Leerorkest

Nieuws

Tien jaar geleden kwam Koningin Máxima voor het eerst op bezoek bij het Leerorkest. Zij spoorde ons toen al aan om een goedkope manier te vinden waardoor zoveel mogelijk kinderen een instrument kunnen spelen. Vandaag heeft zij gezien wat haar woorden onder meer teweeg hebben gebracht: het Rijdend Atelier.

Bij elke stap vragen wij ons af: kan dit efficiënter? We willen de drempel voor basisscholen om een Leerorkest of soortgelijk muziekeducatieprogramma op school te beginnen, zo laag mogelijk maken. Dankzij landelijke inzamelacties kan het Instrumentendepot al duizenden muziekinstrumenten uitlenen aan scholen en orkesten voor kinderen in heel Nederland.

Ook onderhoud en reparaties aan muziekinstrumenten kosten veel geld. Met het Rijdend Atelier gaan wij onze kennis en ervaring overdragen via workshops in het land. Lokale vrijwilligers zoals (groot)ouders en docenten, kunnen goed leren om eenvoudige reparaties en preventief onderhoud van muziekinstrumenten te doen. Dat komt de beschikbaarheid van de instrumenten ten goede en lokale teams worden meer self-supporting.

[photoalbum:57] Koningin Máxima bezocht vandaag het Rijdend Atelier van het Leerorkest op locatie in Hoogeveen, Drenthe. Zij was als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas te gast in Theater de Tamboer waar ook het Muziekakkoord Drenthe ondertekend werd.

Aankondiging bezoek Konining Máxima aan Rijdend Atelier

Wat zei de media?

Wat is het Rijdend Atelier? In 1,5 minuut…