Wijktalentorkest Noord in het Amsterdams Dagblad

In de media

Het Wijktalentorkest Noord heeft met het concert met Lucas en Arthur Jussen de krant gehaald. Het Amsterdams Dagblad publiceerde een artikel met prachtige foto’s van Anous Heil.

De leerlingen van de Amsterdamse basisschool De Botteloef hebben maandenlang les gehad en gerepeteerd. Dit leidde tot een gezamenlijk concert met de broers Lucas en Arthur Jussen op 3 februari 2024 in Move Amsterdam.

Het concert was een speciale uitvoering van Le Carnaval des Animaux, gearrangeerd voor het Leerorkest door Michiel van Vliet, met gedichten van Marjet Huiberts. Zij was zelf ook aanwezig bij het concert.

Familie

De werelden van de kinderen en hun familie en genodigden van medeorganisatoren het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Move Amsterdam, het Leerorkest én de broers Jussen, wiens ouders in de zaal zaten, smolten samen tijdens dit bijzondere concert. “Je merkt aan de kinderen dat ze ook heel erg trots zijn om voor hun familie te spelen”, aldus de broers bij het concert.

Kunst verbindt

“Het was een onvergetelijke tocht die wij met z’n allen hebben gelopen, want, beste mensen, wat u hier ziet is maar een klein stukje van wat wij samen hebben beleefd”, zei Leerorkest-oprichter en directeur Marco de Souza. “Met dit project willen wij laten zien dat de uitdrukking ‘kunst verbindt’ geen loze kreet is.

Op dit podium staan allemaal échte artiesten: ze hebben de meest uiteenlopende leeftijden, ervaringsniveaus en achtergronden. Maar ze zijn innig met elkaar verbonden in wat ze ons laten ervaren: met liefde is er plaats voor iedereen op deze wereld. Wat je daarvoor nodig hebt is elkaar vertrouwen. Elkaar het podium gunnen. En de muziek vult de ruimte die ons anders zou kunnen scheiden.”

Enorme inzet

Hij bedankte PON en het Jeugdfonds Sport & Cultuur dat zij het mede mogelijk hebben gemaakt dat de leerlingen van het Wijktalentorkest Noord vandaag met de broers Jussen  in Move Amsterdam konden optreden. Ook bedankte hij alle ouders en docenten voor hun enorme inzet. “En heel in het bijzonder: bedankt Lucas en Arthur voor deze onvergetelijke tocht die wij met zijn allen hebben gelopen!”