Wijktalentorkest: speel of zing mee met het lustrumconcert!

Nieuws

In december brengen we het Wijktalentorkest extra onder de aandacht in Amsterdam. In januari kunnen weer nieuwe leerlingen instromen. Op hun muziekinstrument en nu ook in het Koor!

Samen repeteren voor het Leerorkest Lustrumconcert in Het Concertgebouw!

Het Wijktalentorkest geeft kinderen in Amsterdam in hun eigen buurt laagdrempelig toegang tot muziekeducatie. Het orkest is een positieve en stimulerende omgeving. De kinderen maken deel uit van een muzikaal avontuur waarin een kind kan groeien in de hele breedte van zijn of haar ontwikkeling.

Nu ook Koor bij het Wijktalentorkest

Vanaf januari 2020 willen we bij ieder Wijktalentorkest de optie van Koor/Zangles bieden, bij minimaal 5 aanmeldingen. Bij het Wijktalentorkest Indische Buurt is er al een kinderkoor, nu volgen ook de andere Wijktalentorkesten. Naast zangles krijgen de kinderen in het koor ook solfège (gehoortraining, het herkennen van noten) en leren ze noten lezen. Zingen is heel leuk en het legt ook een goede basis voor het bespelen van een instrument.

De bedoeling is dat orkest en koor samen optreden en daar is in 2020 een fantastische aanleiding voor!

Meedoen met het Lustrumconcert

Het Leerorkest bestaat volgend jaar 15 jaar. We gaan dat vieren met een lustrumconcert op 17 juni 2020 in Het Concertgebouw! 500 kinderen zingen en spelen dan samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest en bekende solisten.

Alle kinderen van de Wijktalentorkesten spelen of zingen mee. Het belooft een geweldige ervaring te worden!

In februari 2020 wordt meer bekendgemaakt.