Zo word je een sterspeler! Coaching door NedPhO-musici

Nieuws

Op zaterdag 28 januari was er een speciale Coachingsdag voor Leerorkest-kinderen in de NedPhO-koepel met les van de professionals! Aan het einde van de dag gaven de kinderen samen met de musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest een klein concert, om trots het geleerde aan de ouders en andere toeschouwers te presenteren.

‘Het is altijd fantastisch om te zien dat enthousiaste Leerorkest kinderen voor een dag bezit nemen van de NedPhO-Koepel, het huis van het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest. Van mij mag dat vaker!’ zegt Jacco Minnaard, projectmanager van NedPhO Go!

NedPhO GO! is de vaste pijler onder het orkestbedrijf voor de organisatie van allerlei educatieve projecten en aandacht voor jong talent. Het doel is om bij te dragen aan een omgeving waarin klassieke muziek voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is en het bespelen van een instrument net zo vanzelfsprekend wordt als voetballen op straat.

Aandacht van de professionals: dat maakt indruk!

Op deze speciale orkestdag werkten de NedPhO-musici met de kinderen in kleine groepjes. Zoveel aandacht van de professionals, dat voelt als een hele eer! Vervolgens was er een tutti generale onder leiding van dirigent Michael Hesselink en tot slot het afsluitende concert. Deze dag was bestemd voor kinderen die in de naschoolse wijktalentorkesten spelen, het Klein Leerorkest uit Amsterdam-Zuidoost en Klassiek rondom de Klas uit de Indische Buurt in Amsterdam-Oost.

Concertbezoek

Op zondag 12 februari zijn de kinderen nog samen met hun ouders uitgenodigd voor het matineeconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest in Het Concertgebouw.