Basisschool musicals met Leerorkest van Expertisecentrum

Nieuws

Het Expertisecentrum van het Leerorkest heeft dit jaar drie musicals ontwikkeld. Dankzij het uitgebreide repertoire van het Leerorkest is er passende muziek voor elk verhaal.

Dit schooljaar heeft het Expertisecentrum een musical ontwikkeld voor Muziekcentrum Zuidoost: Odysseus’ Zwerftocht. De musical was het hoogtepunt van een jaar lang les in het kader van het Basispakket Cultuureducatie. Aan het cross-over project i.s.m. Mocca deden tien klassen van acht scholen uit Amsterdam-Zuidoost mee.

Naast de muziek en illustraties maakte het Expertisecentrum ook twee filmpjes als onderdeel van de musical, waaronder de Godenrap. Zo stonden de Griekse goden niet op het podium, maar hingen zij in de lucht – op het scherm.

Eindmusicals basisscholen

Het Expertisecentrum werkte daarnaast mee aan twee eindmusicals, van basisschool Samenspel en basisschool de Polsstok. Op beide basisscholen is een Leerorkest actief en tijdens de musical begeleiden de kinderen van groep 8 – samen met hun muziekdocenten – de zingende kinderen op hun instrumenten.

Door niet alleen gebruik te maken van nieuwe arrangementen, maar door deels bestaand Leerorkest-repertoire te gebruiken, is het mogelijk om ook met een beperkt budget het Leerorkest te laten meedoen bij de eindmusical.

Het Expertisecentrum van het Leerorkest heeft in het verleden al diverse musicals ontwikkeld. Voor de eindmusicals van het programma Kinderen Maken Muziek verzorgde het Expertisecentrum alle bladmuziek, meespeelcd’s en voorbeeldfilmpjes. Voor de eindmusical van het Amsterdamse Basispakket Cultuureducatie van Muziekcentrum Zuidoost in 2016, Het verhaal van Akono, heeft het Expertisecentrum alle bladmuziek ontwikkeld, meespeelcd’s voor de kinderen en ook illustraties laten maken.

Meer over Expertisecentrum Leerorkest