Benefiet in de Westerkerk

AgendaNieuws

Leerorkest ontmoet Mosman High School Sydney, Australië. Publiek van harte welkom!

Op Tweede Paasdag, maandag 17 april, vond een benefietconcert plaats in de Westerkerk voor het Leerorkest. Aanleiding is de Europese tour van de jonge musici van Mosman High School uit Sydney, Australië.

Het is een geweldige ervaring voor 65 scholieren uit Australië die, na hun auditie, mee mogen op een Europese Tour (Amsterdam, Duitsland, Frankrijk) met als doel zo veel mogelijk optreden en samen spelen met andere jongeren. Zij doen daarbij ook universiteitsstad Heidelberg aan, Straatsburg, Parijs en Amiens voor de Australische herdenkingsmonumenten bij de oorlogsslagvelden.

In Amsterdam ontmoeten zij het OSB Leerorkest Zuidoost! De muziekgroepen van Mosman High School vinden het fantastisch waar het Leerorkest voor staat en geven daarom een benefietconcert in de Westerkerk, waarbij zij ook een cheque zullen overhandigen.

Programma benefiet

17.00 uur, deuren open
17.30 uur, opening door OSB Leerorkest Zuidoost, aansluitend concert van Mosman Concert Band, Mosman Swing Big Band en Mosman Choir
18.30 uur, uitreiking cheque
18.45 uur, einde concert

Locatie: Westerkerk, Prinsengracht 281, Amsterdam, ov en parkeergelegenheid

Toegang is vrij. Publiek is van harte welkom!

Masterclass in Het Concertgebouw

Overdag krijgen de gezelschappen van jonge musici eerst een masterclass in Het Concertgebouw van vooraanstaande dirigenten. OSB Leerorkest Zuidoost is hier ook voor uitgenodigd.

Meer over OSB Leerorkest Zuidoost