Clip SuperSymphonics eindconcert van tweedejaars SGR

FilmpjesNieuws

SuperSymphonics draait al een aantal jaar succesvol op Scholengemeenschap Reigersbos (SGR), in de brugklas en in de tweede klas. Bij het eindconcert van de tweedejaars in december is deze vrolijke clip gemaakt.

Bij SuperSymphonics, het Leerorkest-programma voor het voortgezet onderwijs, krijgen middelbare scholieren in groepjes les op een instrument van een professionele vakdocent (onder schooltijd). De leerlingen maken kennis met het instrument, verzinnen geluidseffecten, werken met improvisatietekens en leren echte muziekstukken spelen. Om de 4 à 6 weken oefenen ze samen met een dirigent.

Aan het einde van het traject, ongeveer na 3 maanden, zetten de leerlingen al een swingend concert neer voor publiek. Een muzikale prestatie om trots op te zijn! Op SGR spelen de kinderen onder leiding van dirigent Wouter Hakhoff.

Bekijk videoclip SuperSymphonics eindconcert tweedejaars SGR december 2016

Meer concerten SuperSymphonics SGR

Zaterdag 28 januari, Open Dag SGR, drie optredens
Woensdag 19 april, 19.00-20.00, eindconcert leerlingen jaar 1
Donderdag 20 april, 19.00-20.00, eindconcert leerlingen jaar 2
Locatie: SGR aula. Publiek is van harte welkom!

Het SuperSymphonics curriculum staat ook op www.orkestindeklas.nl. Neem voor meer informatie contact op met het Expertisecentrum via expertisecentrum@leerorkest.nl.

SuperSymphonics wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds. SuperSymphonics is een programma van Muziekcentrum Zuidoost.