​Studiedag SQBA

AgendaNieuws

Eerste studiedag strijkkwartetjes met Dudok Kwartet in aanloop naar Strijkkwartet Biënnale

Op 8 juni, van 10 tot 15 uur, is de eerste Studiedag op zaterdag voor de nieuwe strijkkwartetjes die meedoen aan de tweede editie van de Strijkkwartet Biënnale. De kinderen gaan op deze dag werken met de leden van het beroemde Dudok Kwartet!

Het is ook het eerste moment dat de vijf nieuwe strijkkwarttetten, die al gestart zijn met repeteren met hun Leerorkest docenten, elkaar zullen ontmoeten. Verder is er uitleg voor de ouders van de leerlingen over het verloop van het project. Yasmin Hilberdink van de Strijkkwartet Biënnale en Marco de Souza van het Leerorkest heten de ouders en kinderen welkom op basisschool Samenspel, Kantershof 636.

We zijn heel blij met dit vervolg van My First String Quartet, een bijzonder mooie samenwerking, waarbij een groep Leerorkest kinderen intensief begeleid wordt in het strijkkwartet spelen. De jonge kwartetjes werken toe naar een feestelijke presentatieconcert op de openingsdag van de Strijkkwartet Biënnale in het Muziekgebouw aan ’t IJ, in januari 2020.

Belangrijke data strijkkwartetten

23 november 2019: Studiedag 10.00 tot 14.00 uur. Locatie: MZO

11 januari 2020: Studiedag 10.00 tot 16.00 uur Locatie: MZO

25 januari 2020: het presentatieconcert op de openingsdag van de Strijkkwartet Biënnale; van 19.00 uur tot 20.00 uur in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Vanaf 15.00 uur zal er een voorrepetitie zijn.

Op de website kunt u zich inschrijven voor de SQBA nieuwsbrief.