Vrijwilliger: Annelies Theunissen

VerhalenVrijwilligers

Op woensdag springt Annelies bij als medewerker relatiebeheer, om de contactendatabase van het Leerorkest met de gegevens van donateurs en relaties bij te houden.

‘November 2014 zag ik een vacature Medewerker beheer Instrumentendepot staan, bij Viia de vacaturebank voor vrijwilligers. Ook wilde ik mijn accordeon aan het Leerorkest weggegeven. ‘Die stond maar te staan’, een instrument met voor mij ook een symbolische waarde als verbinding zoekend. Daarna zag ik in stadskrant De Echo in december 2014 een wervend artikel, waar een trompet overhandigd werd aan een leerling van de muziekschool door de wethouder Ivens. Toen dacht ik nu moet ik opschieten, straks gaat mijn kans voorbij!’

Schoonheid instrumenten

‘Eerst was ik werkzaam bij de inventarisatie op het Instrumentendepot in Amsterdam-Oost. Ik word nog steeds ontroerd door de schoonheid van de instrumenten. Sinds april 2015 werk ik bij de PR-afdeling van het Leerorkest in de Bijlmer op de woensdag. Ze konden daar wel ondersteuning gebruiken voor het invoeren van adressen, want dat is erg tijdrovend en dat moet nauwkeurig gebeuren. Ik heb ervaring met data-invoer en informatiebeheer, dat hou ik dan mooi een beetje bij en ik vind het belangrijk iets nuttigs te doen in mijn vrije tijd.’

‘Ik werk nu in het gebouw van Muziekcentrum Zuidoost. In de middag komen er ook kinderen musiceren, ze krijgen les, af en toe hoor ik dan op de achtergrond een stukje pianospel of sax. Dat vind ik erg leuk, net als de collega’s daar.’

Smartlappenkoor

‘Ik vind het heel belangrijk voor je ontwikkeling als mens om van muziek te kunnen genieten, zelf heb ik er ook erg veel aan, al beoefen ik geen instrument momenteel, ik zing wel in een smartlappenkoor en heb ooit een singeltje in mogen zingen voor een tijdschrift. De huidige dirigent van ons koor hebben we overigens via een Leerorkest-medewerker gevonden!’

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het Leerorkest. Wilt u ook meehelpen om Leerorkesten te laten bloeien?  Klik hier voor meer informatie over vrijwilligersfuncties.